Loopomloop Kasteelbossen

Door de domeinen heen Tillegem, Beisbroek en Tudor liggen drie looproutes die samen de loopomloop Kasteelbossen vormen. Het betreft een grote omloop die deze domeinen met elkaar verbindt.

Deze realisatie is een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, Sport Vlaanderen, de stad Brugge en de gemeentes Jabbeke en Zedelgem.

De omloop zelf bestaat uit twee lussen die aan elkaar verbonden kunnen worden tot één grote lus:

  1.   4 km route Tillegem
  2.   7 km route Beisbroek-Tudor
  3. 12 km route Kasteelbossen

Voor de 4 km route kun je starten vanaf de parking aan de Witte Molenstraat en loop je doorheen het bos Tillegem. De 7 km route neemt je dan weer door de domeinen Beisbroek en Tudor en starten kun je op drie plaatsen: de parking aan de Zeeweg, deze aan de Diksmuidse Heerweg of aan de Doornstraat. De langste route (12 km) gaat doorheen de drie domeinen en maakt de verbinding via een doorsteek onder Torhoutse Steenweg.

De routes zijn aangeduid met bordjes volgens een kleurcode: groen is 4 km, blauw is 7 km en rood is 12 km. De ondergrond varieert van onverharde bosgrond tot steenslag en zelfs een stukje kasseipad.

Om de route aantrekkelijker te maken voor zowel de individuele loper als families die ervan willen genieten zijn er twee aanlooproutes gecreëerd vanuit Lago Olympia Brugge en sportcentrum Xaverianen. Hier kan men parkeren, je omkleden of douchen en iets eten of drinken.
Volg de gele pijltjes tot aan de start van de routes.

Ook vanuit de gemeenten Jabbeke (vertrekkend vanaf het sportcentrum Hof ter Straeten te Varsenare en vanaf de kerk van Snellegem) en Zedelgem (vanaf de carpool parking Loppem en vanaf het kasteel van Loppem) zijn er verschillende aanlooproutes voorzien.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media