Circular Hub Brugge

Stad Brugge springt mee op de kar en trekt voluit de kaart van het duurzaam ondernemen en de transitie naar een circulaire economie. Zo beslisten Stad Brugge, en kernpartners MOWI Belgium, BRUG-IT, SOBO vzw en Kringwinkel ’t Rad vzw om hun krachten en expertise te bundelen en gezamenlijk de Circular Hub Brugge te lanceren, hét (netwerk)platform en experimenteerlabo voor de circulaire ondernemer in de Brugse regio.

Waarom een Circular Hub in Brugge?

Stad Brugge is zich zeer bewust van de rol die het lokale/regionale beleidsniveau kan en moet opnemen in de transitie van een lineaire naar een circulaire economie en de kansen die deze biedt, niet enkel op vlak van innovatie, maar ook op vlak van nieuwe economische activiteiten en job-opportuniteiten. 

Met de lancering van de Circular Hub Brugge  (ESF-project “Circulair werk(t)!) wil Brugge een duidelijk signaal geven dat de stad, zijn partners en de ruimere regio klaar zijn voor de noodzakelijke transitie.

Circular Hub Brugge zet in op meerdere sporen

Naast sensibiliseren en het activeren van kennis- en ervaringsuitwisseling, neemt de HUB ook de rol op van match-maker en katalysator voor sociaal-circulaire samenwerkingen.  In experimenteerlabo’s, met focus op ICT en Gastronomy & Food, zal optimaal gestreefd worden naar gesloten kringlopen, waarbij afval grondstof wordt voor nieuwe producten/diensten, en waarbij bovendien een sociale impact gerealiseerd zal worden. 

De methodiek voor het opzetten van een circulair business model,  dat hieruit zal resulteren, zal als voorbeeld aangeboden worden aan het brede bedrijfsleven. Bij ICT richt men zich in deze experimenteerfase vooral op hergebruik, remanufacturing en recycling. In het foodsegment gaat men aan de slag met afval- en voedseloverschotten.

Circulaire doeners regio Brugge

Ben je een circulaire doener en bouw je nu al mee aan een circulaire Brugse regio? Wil je hierover getuigen en je ondernemersverhaal delen? Laat het ons weten en vul het contactformulier in. We nemen je graag mee in onze communicatie!
Hier nog het 'Formulier circulaire doeners' koppelen.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media