Circular Hub Brugge

Stad Brugge springt mee op de kar en trekt voluit de kaart van het duurzaam ondernemen en de transitie naar een circulaire economie. 

In het 'take-make-waste'-model van de klassieke lineaire economie worden uit grondstoffen producten gemaakt, die getransporteerd en verkocht worden. Zijn ze stuk of voldoen ze niet langer, dan worden ze afval. 

In een circulaire economie daarentegen worden tal van strategieën toegepast om afval te vermijden en materialen en producten zo hoogwaardig mogelijk te blijven inzetten. Ze worden hersteld, hebben een hoge tweedehandswaarde, zijn upgradebaar en kunnen makkelijk uit elkaar gehaald en omgevormd worden tot nieuwe producten. De materialen zijn bij geboorte gerecycleerd en biogebaseerd en bij het levenseinde recycleer- of afbreekbaar.

Circulaire economie is een van de pijlers van het Brugse klimaatplan BruggeNaarMorgen.

Knooppunt voor circulaire economie in de Brugse regio

Stad Brugge wil met de Circular Hub Brugge een boost geven aan de transitie naar een circulaire economie in de Brugse regio. 

De Circular Hub Brugge is een van de 12 hubs voor circulair en sociaal ondernemerschap van Circulair werk(t)!. De sociaal-circulaire hubs zijn lokale partnerschappen: in hun regio geven ze nieuw circulair ondernemerschap met een sociale impact een extra boost. De partnerschappen zijn bewust divers, met aan boord ondernemingen, maatwerkbedrijven, stads- of gemeentebesturen, kennisinstellingen, social profitorganisaties ...

De Circular Hub Brugge wil inspireren, connecteren en initiëren. We zetten good practices in de kijker, brengen ondernemers samen en zijn gangmaker voor nieuwe circulaire initiatieven. We willen hiermee niet alleen voordelen voor het klimaat realiseren, maar ook sociale impact creëren.

Circulaire doeners regio Brugge

Ben je een circulaire doener en bouw je nu al mee aan een circulaire Brugse regio? Heb je een reststroom of wil je zelf circulair aan de slag gaan? Zoek je een partner binnen de sociale economie? Heb je een idee of wil je ons netwerk versterken? Laat het ons weten en vul het contactformulier in. We helpen je graag verder!

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media