Subsidies voor ondernemers

Bekijk de toelages en steun van Stad Brugge aan ondernemers.

Toelage voor nieuwe kwalitatieve detailhandel en horeca

Het stadsbestuur wil Brugge als aantrekkelijke shoppingstad én als gastronomisch centrum blijvend stimuleren en ijvert voor aantrekkelijke winkelkernen met een kwalitatieve diversiteit in winkelaanbod.

Daarom worden, binnen de beperking van het goedgekeurde budget, toelages voor nieuwe kwalitatieve zaken die zich in het kernwinkelgebied van de binnenstad of in de kernen van de deelgemeenten komen vestigen, alsook voor buurtwinkels, voorzien.

Toelage voor verfraaiing en verduurzaming van handelspanden

Het stadsbestuur wil Brugge als aantrekkelijke shoppingstad blijvend stimuleren.  Bovendien willen we de eigenaars/huurders van handelspanden aanmoedigen om mee de energietransitie te maken. De Stad voorziet, binnen de beperking van het door de begroting goedgekeurde budget, een toelage voor gevelrenovatie en investering in energieopwekkende installaties voor handelspanden die in een kernwinkelgebied liggen.  Het maximumbudget per kalenderjaar is bepaald op € 60.000.

Hellend/Bellend vlak voor handelszaken of horecazaken

Gaan winkelen of een restaurant bezoeken met vrienden.  Het lijkt een evidentie.  Voor rolstoelgebruikers, mensen met een rollator of een kinderwagen is dit niet altijd even makkelijk als er een drempel aan de ingang is.  Het is niet altijd mogelijk om structurele aanpassingen te doen aan het gebouw om de toegang te verbeteren.  Een (wegneembaar) hellend vlak kan dan een oplossing zijn. Stad brugge wil haar ondernemers hierin graag ondersteunen, en vond hiervoor in Dito vzw een geschikte partner.

Subsidie van elektrische cargofietsen voor goederentransport

In het kader van haar klimaatambities zet Stad Brugge in op emissievrije belevering van goederen. Brugse ondernemingen kunnen, binnen de perken van de kredieten,  daartoe goedgekeurd op het budget van de stad, een subsidie krijgen voor het aankopen of langdurig leasen van elektrische cargofietsen voor hun goederentransport.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media