Vind een ruimte

Stad Brugge helpt je zoeken naar beschikbare ruimte om te ondernemen in Brugge.

Brugge.inc

Stad Brugge, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en lanceerden  Brugge.inc, een ambitieus actieplan om ondernemerschap in de Brugse regio te promoten.

De voorbije jaren investeerden ondernemers, overheid en onderwijsactoren sterk in de Brugse regio. Toch trekken jonge innovatieve bedrijven nog te vaak weg. Om deze bron van creativiteit en toegevoegde waarde niet te moeten missen, en om deze ondernemers terug naar de stad en de omliggende regio te halen, bundelden Stad Brugge en Voka West-Vlaanderen de krachten.

Webplatform en incubator


Concreet bestaat het initiatief uit het webplatform www.brugge.inc en is het een incubator (een instantie die andere nieuwe bedrijven helpt starten en groeien). Het kantoor van Brugge.inc vind je in de Baron Ruzettelaan 5 (eerste verdieping, gebouw 5, Site Katelijne Business Center, 8310 Brugge).

Onderwijs- en kennisinstellingen actief betrokken


Een van de hoofddoelen van de incubator is een kruisbestuiving creëren tussen de kennisinstellingen, startende bedrijven, kmo’s en grotere bedrijven in de regio. Het project wordt dan ook mee gedragen en financieel ondersteund door verschillende sterke corporate bedrijven uit de regio zoals Artes, AZ Sint-Jan, CNH Industrial, ICO Terminals, MBZ, Pattyn Packing Lines, TE Connectivity,…  Ook de onderwijs- en kennisinstellingen zullen actief worden betrokken.

Met Brugge.inc zetten ze de stad Brugge en de Brugse regio niet enkel beter op de kaart als topbestemming voor ondernemerschap en innovatie, en versterken ze haar imago als bruisende, ondernemende regio versterkt, maar zetten ze ook heel sterk in op een drastische en gerichte stijging van het aantal start- en scale-ups.

Modulair

Op zoek naar een plug & play handelspand in Brugge om je winkelconcept te testen? Ben jij een creatieve maker en droom je van een eigen winkel? Of heb je een webshop en wil je je product verkopen in een fysieke winkel? Of heb je een schitterend idee, maar wil je wel eens testen of dit aanslaat bij het grote publiek?  Lijkt het je wel wat om met anderen een verkoopsruimte te delen?

Dan kun je bij Modulair terecht. Modulair Brugge is een retail incubator en biedt een netwerk van plug & play handelspanden voor (startende) ondernemers die op zoek zijn naar een pop-up ruimte.

Co-working plekken

Leegstaande panden

Leegstaande panden bieden kansen aan starters en creatieve makers, ondernemers op zoek naar winkelruimte, atelierruimte, vitrineruimte, pop-up of co-workingspaces ...

Wil je tijdelijk gebruik maken van en ben je dus op zoek naar een leegstand handelspand?  Stad Brugge (centrummanagement) maakt minstens elk kwartaal een lijst op met leegstaande panden in belangrijke winkelassen. Deze worden gepromoot via extra betoelaging.

Locaties leegstaande panden

Ezelstraat, Geldmuntstraat, Hoogstraat, Katelijnestraat, Kuipersstraat, Langestraat, Mariastraat, Noordzandstraat, Phillipstockstraat, Sint-Amandsstraat, Sint-Jakobsstraat, Smedenstraat, Steenstraat, Vlamingstraat, Wollestraat, Zilverpand en Zuidzandstraat.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media