Eenzame uitvaart

Om overledenen zonder nabestaanden een waardig afscheid te geven, bundelde ‘Vierkant tegen Eenzaamheid’ de krachten met de ervaren dichters van literair productiehuis ‘VONK & Zonen’ en met ‘De Eenzame Uitvaart’, een sociaal-literair project dat ook actief is in andere steden. 

Een persoonlijk gedicht

Als een Bruggeling in eenzaamheid overlijdt, schrijft een dichter van ‘De Eenzame Uitvaart’ een persoonlijk gedicht dat op de uitvaart wordt voorgedragen. Deze dienstverlening is kosteloos.

Dichters van dienst zijn Delphine Lecompte, Frederik Lucien De Laere, Herman Leenders en voormalig stadsdichter Tania Verhelst, die de coördinatie in Brugge op zich zal nemen.

Als plaatselijke ‘Poule des Doods’ zullen zij afwisselend zorg dragen voor de gedichten en deze tijdens de eenzame uitvaarten van hun stadsgenoten voordragen. Zo brengen zij een laatste poëtisch afscheid aan de overledene, zodat niemand zonder woorden zal vertrekken.

Aanvraag

De aanvraag voor een eenzame uitvaart gebeurt steeds via de uitvaartondernemer via het onderstaande webformulier, maar met (andere) vragen of bezorgdheden kan je ook altijd terecht bij Vierkant Tegen Eenzaamheid.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media