Rouwen op de werkvloer

Voor werkgevers ter ondersteuning van medewerkers in rouw

De werkgroep Compassionate Werkgevers biedt ruimte voor ontmoeting en inspiratie aan werkgevers/bedrijven die willen werken rond rouw op de werkvloer:

  • Belang van werken rond rouw op de werkvloer
  • Contextgebonden rouw (aard van overlijden): rouwen bij suïcide, ongeluk, ziekte, …
  • Tips om de dialoog te bevorderen:
    • Rouwen vanuit verschillende rollen: een familielid overlijdt, een collega overlijdt, een klant overlijdt 
    • Omgaan met rouw op diverse niveaus: als persoon, als team, als organisatie 
    • Aandachtspunten 

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar goeie voorbeelden van rouwbeleid op de werkvloer in de profit sector regio Brugge om ons te helpen bij de uitbouw van een inspiratieplatform. 
Reacties zijn welkom via de contactinformatie.

Uitdagingen en richtlijnen voor rouw(beleid) op de werkvloer

Over de beleidsdomeinen heen slaan bedrijven en organisaties de handen in elkaar om rouw op de werkvloer bespreekbaar te maken. An Hooghe is klinisch psychologe en haar expertisecentrum ‘Verbinding in verlies’ zet dit thema op de agenda. Op uitnodiging van Compassionate Brugge gaf ze een lezing aan meer dan 20 organisaties en bedrijven. Zij had het onder meer over uitgangspunten bij verlies en rouw. Rouwen is complex en zeer persoonlijk. Eenzelfde verlies heeft voor iedereen een andere betekenis en geeft voor iedereen een uniek rouwproces. Daarnaast ging het ook zeer concreet over rouw op de werkvloer. De uitdagingen voor de rouwende, de werkgever, collega’s en het team. Kernwoorden op korte en lange termijn zijn: afstemming, dialoog, maatwerk, flexibiliteit, vertrouwen en betrokkenheid.
Meer informatie over de lezing van An Hooghe en rond 'rouw op de werkvloer' vind je rechts terug onder 'documenten'.

Contactinformatie