Flavour

Jan D'Hondt

 

Reductie van voedseloverschotten

Flavour logo EUcel

Projectleider
Komosie vzw (BE)

Projectpartners
Stad Brugge, Panier de la Mer (FR), Vives Hogeschool, Marjon Bussines School Plymouth University (UK), Milieu en werk vzw(BE), Stad Mechelen (BE), Brighton & Hove Food Partnership (UK), Feedback Global (UK)

Budget
Totaal projectbudget: 4.330.155,00 euro.
Aandeel stad Brugge: 416.766,30 euro waarvan 270.120 euro (60%) gesubsidieerd door Europa.

Periode
01/09/2018-30/09/2022

 

Doel

Met dit project zet Stad Brugge in op voedseloverschotten en de reductie ervan.

Terzelfdertijd wil de Stad inzetten op:  

  • de toegang tot gezond voedsel voor mensen in nood  
  • de creatie van jobs en het geven van toegang tot de arbeidsmarkt      (sociale economie)

Specifiek zal de Stad inzetten op het opzetten van een voedseldistributieplatform dat alle lokale spelers verbindt en waardoor meer ingezet kan worden op het ophalen en verdelen van voedseloverschotten in Brugge. Hier wordt vanuit de dienst Leefmilieu nauw samengewerkt met de dienst sociale economie voor het opzetten van sociale tewerkstelling.

De Stad kon eerder al dankzij Europese subsidies een foodlab opzetten en een voedselstrategie uitbouwen. Deze voedselstrategie werd opgebouwd rond stadslandbouw en korte keten, maar ook rond voedselverlies, waar dit project op inspeelt.

 

Meer informatie hier.

Meer informatie over Interreg 2 zeeën hier.

 

Deel deze pagina