Flavour (Food surplus and LAbour, the Valorisation Of Underused Resources)

Projectleider
Komosie vzw (BE)

Projectpartners
Stad Brugge, Panier de la Mer (FR), Vives Hogeschool, Marjon Bussines School Plymouth University (UK), Milieu en werk vzw(BE), Stad Mechelen (BE), Brighton & Hove Food Partnership (UK), Feedback Global (UK)

Budget
Totaal projectbudget: 4.330.155,00 euro.
Aandeel stad Brugge: 416.766,30 euro
Subsidie: 270.120 euro (60%) ERDF

Periode
01/09/2018-30/09/2022

Doelstellingen FLAVOUR
Stad Brugge wil inzetten op:
- De reductie van voedseloverschotten
- Toegang geven tot gezond voedsel voor mensen in nood
- De sociale economie steunen door nieuwe jobs te creëren.

Pilootproject: het voedseldistributieplatform
Het voedseldistributieplatform werd opgestart in samenwerking met de dienst leefmilieu en sociale economie.
Het platform verbindt lokale spelers, coördineerd het ophalen en verdelen van voedseloverschotten in Brugge en creërde nieuwe jobs binnen de sociale economie.

Verder werken met 'Foodlab'
De Stad kon dankzij Food Smart Cities For Development een Brugs foodlab opzetten en de voedselstrategie 'Bruggesmaakt' uitbouwen. Deze voedselstrategie werd opgebouwd rond stadslandbouw en korte keten maar ook rond voedselverlies. FLAVOUR werkt hier verder aan.

Meer informatie over Flavour en de projectpartners.
Meer informatie over Interreg 2 zeeën.

Download de FLAVOUR brochure

Updates
Het Laatste Nieuws 20/06/2019

 

 

 

 

Contactinformatie