Thema is
Duurzaam verplaatsen
Publicatiedatum is

19 MAART 2024

Brugge heeft uitstootvrije postbedeling en netwerk van afhaalpunten voor meer leefbare stad

Brugge is de eerste volwaardige Ecozone van bpost in West-Vlaanderen. Dankzij een evenwichtige geografische spreiding is er voor iedere bewoner een afhaalpunt op wandel- of fietsafstand.

Afhaalpunten bpost

Sinds december 2022 levert ​ bpost kranten, post en pakjes uitstootvrij in de Brugse binnenstad. Bpost en Stad Brugge hebben nu in samenspraak acht bijkomende pakjesautomaten geplaatst. Dankzij de combinatie van een groene vloot, een dicht netwerk van Afhaalpunten en de samenwerking met Brugge en de Bruggelingen wordt Brugge nu een volwaardige Ecozone.

De belangrijkste componenten van een Ecozone zijn uitstootvrije belevering en een fijnmazig netwerk van Afhaalpunten (Postkantoren, Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten). Brugge telt nu 29 afhaalpunten. Dit is een belangrijke verwezenlijking die perfect aansluit bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Stad Brugge.

Ruim netwerk van Afhaalpunten

De plaatsing van acht bijkomende pakjesautomaten maakt het netwerk van afhaalpunten efficiënter en toegankelijker. Dankzij een evenwichtige geografische spreiding is er voor iedere bewoner een afhaalpunt op wandel- of fietsafstand.

Klanten kunnen een pakje uiteraard niet alleen afhalen in een pakjesautomaat maar het ook versturen. De pakjesautomaten worden iedere dag door de postbode leeggemaakt en de pakjes kunnen worden gevolgd via de My bpost-app. In de ​ app maar ook op de pakjesautomaat zelf vindt de klant de instructies voor het gebruik.

Op termijn ook uitstootvrije bedeling in de deelgemeenten

Dankzij haar vloot van elektrische fietsen en bestelwagens slaagt bpost erin de uitstoot van CO2 en fijn stof bij de uitreiking van brieven en pakjes fors te verminderen. Op termijn zullen ook alle postrondes in de deelgemeenten Sint-Michiels, Sint-Andries, Sint-Kruis en Assebroek uitstootvrij kunnen worden beleverd. Bpost draagt zo bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit voor alle inwoners van Brugge.

Locaties nieuwe pakjesautomaten

  • Bilkske
  • Fietsenparking ‘t Zand
  • Koningin Astridpark
  • Jakobinessenpark
  • Zilverstraat
  • Waggelwater bpost
  • Stoer Huus (Eugeen Van Steenkistestraat)
  • Rijkepijndersstraat 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media