Thema is
Duurzaam met de fiets
Publicatiedatum is

18 APRIL 2024

Subsidie cargofietsende ondernemers verlengd wegens groot succes

De cargofiets is een slimme én duurzame mobiliteitsoplossing in een autoluwer wordende stad.

Cargofiets langs de vesten

In april 2022 lanceerde Stad Brugge een subsidie tot 2.000 euro voor Brugse ondernemers die een cargofiets aankopen. Sindsdien werden exact 100 aanvragen goedgekeurd. De Stad verlengt de subsidie nu tot eind 2024.

De cargofiets is een slimme én duurzame mobiliteitsoplossing in een autoluwer wordende stad. De subsidie is een duidelijk en krachtig signaal dat Brugge de klimaatambities wil waarmaken en wil inzetten op duurzame stedelijke logistiek. De tijd van grote en vervuilende bestelwagens ligt stilaan achter ons. 
De Stad besloot dan ook om de subsidie voor cargofietsende ondernemers  te verlengen tot eind 2024.

De honderdste aanvrager is de gekende slagerij Derycke, gelegen in de Noordzandstraat. Zaakvoerder Jonas Derycke:

“In het centrum van Brugge is een cargofiets nu eenmaal efficiënter dan een bestelwagen, zelfs wanneer het om gekoelde goederen gaat. Ondertussen gebruiken we de fiets dagelijks voor het beleveren van een groot aantal horecazaken in de binnenstad. Aangezien veel van onze klanten zich bevinden in autoluwe straten, biedt de cargofiets een extra grote meerwaarde voor onze zaak."

Belangrijk is dat de fiets structureel deel uitmaakt van de bedrijfsvoering. De ondernemer moet kunnen aantonen dat de fiets gebruikt zal worden voor een groot aantal logistieke bewegingen en een groot volume aan goederen. 

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media