Thema is
Duurzaam met de fiets
Publicatiedatum is

21 MAART 2024

32 nieuwe publieke fietspompen en 7 fietsherstelpalen

Deze voorzieningen maken het fietsers gemakkelijker om onderweg kleine reparaties uit te voeren en zorgen voor een aangename fietservaring in de stad.

Nieuwe publieke fietsinfrastructuur

Het Brugse stadsbestuur versterkt zijn inzet voor fietsers met de toevoeging van 32 nieuwe openbare fietspompen en zeven fietsherstelpalen in de stad. Deze nieuwe voorzieningen maken het fietsers gemakkelijker om onderweg kleine reparaties uit te voeren en dragen bij aan een comfortabele fietservaring in de stad.

Recente cijfers van de Stadsmonitor (2023) benadrukken het belang van fietsen in Brugge: 36 procent van de inwoners gebruiken de fiets voor woon-school-werkverkeer. Dat is aanzienlijk meer dan het regionale gemiddelde van 21 procent in het Vlaams Gewest.

Met de nieuwe infrastructuur bouwt Brugge voort op het succes van de zestien al aanwezige fietspompen die ook allemaal vernieuwd werden. Dat brengt het totaal op 48 nieuwe fietspompen en 7 fietsherstelpalen.
Met de fietspompen en -herstelpalen kunnen Bruggelingen voortaan zelf makkelijk het kleinste euvel aan hun fiets verhelpen om zo comfortabel mogelijk op hun bestemming aan te komen. De plaatsing van de nieuwe fietspompen en fietsherstelplaatsen is momenteel volop aan de gang.

Langs drukke fietsassen en op Hoppin-punten

De nieuwe voorzieningen worden strategisch geplaatst langs drukke fietsassen en op Hoppin-punten, waar verschillende vormen van mobiliteit samenkomen, zoals openbaar vervoer, fietsen en deelauto's. Door fietspompen en -herstelpalen bij deze punten te plaatsen, wordt het voor Bruggelingen nog eenvoudiger om zich op een duurzame manier te verplaatsen en de zachte mobiliteit in en rond Brugge te stimuleren.

De 48 openbare fietspompen zijn van het handpompmodel met manometer, terwijl de zeven fietsherstelpalen zijn uitgerust met een platte schroevendraaier, torx-schroevendraaier, een set bandenlichters en inbussleutels.

De nieuwe fietsvoorzieningen zijn onder andere terug te vinden aan:

  • Daverlo in Assebroek
  • Sint-Baafskerk in Sint-Andries
  • Arendsplein in Koolkerke
  • Passantenbrug
  • station van Zeebrugge-Dorp

Locaties publieke fietspompen

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media