Thema is
Werk & ondernemen
Publicatiedatum is

21 FEBRUARI 2024

Tweede editie Brugge Awards op 17 juni in het BMCC

Het initiatief Brugge Awards zet Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker. Er zijn awards te winnen in 8 categorieën.

Brugge Awards

In het BMCC (Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge) vindt op maandag 17 juni de tweede editie van de Brugge Awards plaats. Met dit initiatief zetten Brugge.inc en Stad Brugge de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker. Bij deze tweede editie zijn er awards te winnen in acht categorieën.

Elke onderneming en/of ondernemer met een vestiging in Brugge kan zichzelf kandidaat stellen of kan genomineerd worden voor een award (tot en met 31 maart 2024 middernacht). 
De zijn de 8 categorieën.

  • Start-up award
  • Tech scale-up award
  • Onderneming van het jaar
  • Shoppingbeleving
  • Verrassende horeca
  • Flavourite Bruges award
  • Green award
  • Brugs ambassadeur

Nomineer hier een onderneming

De eerste editie van de Brugge Awards kon vorig jaar op veel belangstelling rekenen. Er werd maar liefst 500 keer genomineerd, in totaal kregen er 270 ondernemingen een nominatie.

Vorig jaar gingen de awards naar Xavier Vanneste van Brouwerij De Halve Maan (Onderneming van het Jaar), De Republiek (Brugs Ambassadeur), Frederiek Van Pamel (Shoppingbeleving), Birgit Verplancke (Start-up), Secure Code Warrior (Tech Scale-up), The Chocolate Line (Flavourite Bruges), Atelier Flori (Verrassende Horeca), Verimpex (Green) en Weylerkazerne/Architectenbureau Salens/bouwheer VDD Project Development (Nieuwbouw – renovatie).

De award, die de winnaars krijgen, is ook dit jaar van de hand van Brugs letterbeeldhouwster Maud Bekaert.

Jury van de Brugge Awards

De jury, die de laureaten én ook de winnaars in elke categorie selecteert, bestaat uit niet-Brugse externe deskundigen uit verschillende economische sectoren. Ze hebben affiniteit met de Brugse regio en zijn expert binnen één of meerdere van de verschillende award categorieën. Enkel de winnaars van de award Onderneming van het Jaar wordt de avond zelf nog gekozen uit vijf laureaten, door de aanwezigen op de Brugge Awards.

Tickets voor het evenement

De winnaars worden op 17 juni bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het BMCC. Presentatrice Mieke Dumont zorgt voor een vlot verloop van het academische gedeelte, daarna vindt er een walking diner met netwerkmogelijkheden plaats.

Vanaf vrijdag 23 februari kun je tickets kopen via www.bruggeawards.be 

Samenwerking tussen Burgge.inc en Stad Brugge

Voor de organisatie van de Brugge Awards slaan Brugge.inc en Stad Brugge de handen in elkaar. Brugge.inc werd in november 2020 gelanceerd door Stad Brugge, Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen.
De doelstelling van Brugge.inc is de Brugse regio in binnen- en buitenland te profileren en promoten als een ijzersterke hub voor ondernemers én om mensen met ondernemersbloed maximaal kansen te bieden om hun ambities waar te maken.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media