Thema is
Detailhandel & horeca
Publicatiedatum is

19 MAART 2024

Uitgebreidere terrassen in Brugge vanaf zaterdag 30 maart

Op zaterdag 30 maart begint terrasperiode 1, waarbij de terrassen uitgebreider mogen zijn en worden uitgebaat vanaf de eerste zaterdag van de paasvakantie tot en met de laatste zondag van de kerstvakantie.

Terras met zicht op Markt

Momenteel bevinden we ons nog in de zogenaamde ‘terrasperiode 2’. Daarbij worden losse terrassen geplaatst. Deze terrassen bestaan uit twee rijen met vier stoelen per tafel, met een maximale diepte van 4 meter, tegen de gevel van de zaak en niet breder dan de gevel.

Op zaterdag 30 maart begint terrasperiode 1, waarbij de terrassen uitgebreider mogen zijn en worden uitgebaat vanaf de eerste zaterdag van de paasvakantie tot en met de laatste zondag van de kerstvakantie, op 5 januari 2025. Het losse terras moet worden geplaatst volgens de toegekende vergunning.

Voor vaste terrasconstructies gelegen binnen het beschermd stadszicht gelden specifieke data voor opbouw en afbraak. Deze terrassen mogen opgebouwd worden op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 maart 2024. Na afloop van terrasperiode 1 worden vaste constructies binnen het beschermd stadszicht afgebroken op maandag 6 en dinsdag 7 januari 2025.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media