Thema is
Beleid
Publicatiedatum is

04 APRIL 2024

Welkom op deze gloednieuwe website!

Met deze nieuwe website gaan we voor een nog betere dienstverlening en een sterke interactie met inwoners en ondernemers.

Nieuwe website afbeelding

Met deze lancering zet de Stad een grote stap voorwaarts in haar digitale evolutie. Het doel is een nog betere dienstverlening en het versterken van de interactie met inwoners en ondernemers.

Aan de vernieuwing van de website ging een grondig gebruikersonderzoek vooraf. We analyseerden de toen bestaande website en lieten de nieuwe website testen door een panel van inwoners met diverse profielen.

De nieuwe website is niet alleen erg informatief, hij is ook uitermate gebruiksvriendelijk. We voerden verbeteringen door in de structuur, tekst en zoekfunctie. Als surfer krijg je ook auto-aanvullingen en suggesties mee. Deze stadswebsite brengt je snel en efficiënt tot bij de juiste informatie.

Eenvoudig afspraken maken en meldingen indienen

Eind 2022 lanceerde Stad Brugge de StadsApp waar het maken van een melding in enkele stappen eenvoudig werd aangeboden. Die logica hebben we nu ook doorgetrokken naar de website. Via de nieuwe website kun je eenvoudig afspraken maken en meldingen indienen. Als gebruiker word je stapsgewijs door het proces geleid. 

Mobile first, not only

De website is ontworpen met zowel mobiele als desktopgebruikers in gedachten. Deze mobiele functionaliteit is erg belangrijk. We zien immers dat twee derde van onze gebruikers – wat overeenkomt met ongeveer 600.000 bezoeken per jaar - via een mobiele toepassing (smartphone of tablet) gebeuren.

Het nieuwe Mijn Burgerprofiel biedt een centrale toegangspoort tot alle overheidscommunicatie. Gebruikers kunnen veilig en gemakkelijk inloggen met de elektronische identiteitskaart (Itsme). Bruggelingen kunnen vanaf nu ook hun melding opvolgen in dat profiel.

Uniek voor Brugge is de koppeling met de lokale database die bij het invullen van formulieren meteen de persoonlijke gegevens invult. Het is de bedoeling om de functionaliteiten in de toekomst nog verder uit te breiden naar het opvolgen van afspraken, subsidies en facturatie.

Verbeterde interactieve kaartweergave en -functionaliteit

Op deze website kun je nu heel wat themakaarten terugvinden. Van parkeerplaatsen tot speelpleinen en parken. De verbeterde functionaliteit laat gebruikers toe om vlot locaties te vinden en specifieke informatie te bekijken.

Herkenbare functionaliteiten

Over de verschillende online platformen heen zet brugge.be ook in op herkenbare functionaliteiten. Denk maar aan het filteren van inhoud, de uniforme wijze waarop je een afspraak of melding maakt. Deze keuzes dragen bij tot een nog betere gebruikerservaring.

De vernieuwde website kwam tot stand in samenwerking tussen Stad Brugge, Anvil & Leap Forward, en biedt een geïntegreerd platform voor een breed scala aan diensten en informatie.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina?

Laat het ons weten

Volg ons op sociale media