Oriëntatieloop Gulden Kamer

Ooriëntatieloopriëntatieloop is een sport die bij ons wat minder bekend is, maar in Scandinavische landen zeer populair is. Het is een echte buitensport, toegankelijk en uitdagend voor jong en oud. Bij oriëntatieloop is het de bedoeling om aan de hand van een kaart, zo snel mogelijk een opgelegd parcours af te leggen. Op de kaart staan referentiepunten aangeduid die je zo snel mogelijk moet vinden.

In de Gulden Kamer zijn er twee vormen van oriëntatieloop mogelijk:

Het klassieke oriëntatielopen

Op 13 vaste palen is een prikker bevestigd. De loper dient met deze prikker in het controleblaadje te prikken en dit nadien ter controle af te geven. Wie het snelste het volledige parcours heeft afgelegd, die wint de wedstrijd.

Mapico

plaatje op boom van oriëntatieloopOp de sportsite werden 288 kleine weerbestendige plaatjes bevestigd met hierop een tekening, een kleur, een letter en een cijfer. Deze plaatjes kunnen de basis vormen voor een brede waaier aan opdrachten. De kleinsten kunnen bijvoorbeeld verschillende dieren zoeken die op de plaatjes afgebeeld staan of de opdracht kan gecombineerd worden met een raadsel, …
Dit is dus zeer interessant voor scholen of verenigingen die willen kennis maken met oriëntatieloop.

Handleiding

Het uitgebreide infopakket (kaarten, opdrachten) kan gratis digitaal verkregen worden bij de sportdienst of bij de verantwoordelijke van de Gulden Kamer sportcentrumguldenkamer@brugge.be.

 

Contactinformatie