Ik heb een plan

Vertel ons je planMaak van een goed idee een strak plan!

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken in je buurt of in onze stad?
Op zoek naar inspiratie om mee je buurt groener, mooier en warmer te maken?
Wij helpen je op weg en maken van jouw idee een strak plan!

Steun voor jouw idee

Een goed idee is één ding, het ook uitgevoerd krijgen is vaak andere koek. Maar je staat er niet alleen voor.

Van hulp bij het vergroenen van je straat, over ondersteuning voor culturele evenementen tot een heus buurtfeest: als Bruggeling mag je op de stad rekenen om je plan mee te ondersteunen.

Vertel ons jouw plan

Meer weten?

Stel je vragen of geef suggesties door via participatie@brugge.be.

Dajo organiseert Urban Street Fest met de hulp van Jong Ding

Je kent hem misschien als Pinkman_stuff, maar zijn echte naam is Dajo Cornand (24), Bruggeling, magazijnier en kersverse papa. Dajo is de man achter de laatste twee edities van Urban Street Fest, een evenement waar graffiti-artiesten van alle leeftijden samenkomen om een muurschildering te maken.

“Het idee voor Urban Street Fest kwam van de overleden kunstenaar Da Wiz, ook bekend als David Willems. Hij wilde elk jaar een bijeenkomst voor de graffiti-community organiseren. Na de eerste editie in 2021 overleed hij. Ik wilde het idee voortzetten en jaarlijks een samenkomst organiseren. Dankzij de subsidie ‘Jong Ding’ van Stad Brugge kreeg ik financiële hulp en kwam ik in contact met gelijkgestemden die deel wilden uitmaken van het project.”

Urban Street Fest heeft een gevarieerd programma dat een breed publiek aanspreekt. Met onze kunst zorgen we letterlijk voor meer kleur rond Het Entrepot. Naast graffiti brengen we ook breakdance en muziek en zo komt de site echt tot leven. Op deze manier laten we zien wat we doen. We willen er interesse mee wekken en het imago van graffiti en de gemeenschap errond verbeteren.

De twee voorgaande edities die ik heb georganiseerd, verliepen vlot en waren succesvol. Elke keer doen we nieuwe inzichten op en dat stelt ons in staat om verbeteringen aan te brengen. Ons doel is om continu te groeien en een breder publiek aan te trekken, vooral zij die nog niet bekend zijn met ons evenement.

Vorig jaar organiseerden we workshops die kinderen en jongeren kosteloos lieten kennismaken met graffiti. Dat initiatief willen we zeker herhalen. De steun van Stad Brugge is iets waar we enorm dankbaar voor zijn.”

Deze Bruggelingen deelden al hun plan!

Carlos heeft een plan

Ondersteuning: Burgerbudget
Looptijd: 24 februari 2023 - 31 december 2024 

Lees meer

Wietse heeft een plan

Ondersteuning: Jong Ding
Looptijd: Juni 2022

Lees zijn verhaal

Vier woordkunstenaars hebben een plan

Ondersteuning: Jong Ding
Looptijd: februari - juni 2023

Lees hun verhaal

Zo ondersteunt de stad jouw plan